Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@00:32:07 GMT

پای صنایع‌دستی ابرکوه به ادارات باز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۷۳۹۱

پای صنایع‌دستی ابرکوه به ادارات باز شد

ایسنا/یزد رئیس اداره میراث فرهنگی ابرکوه گفت: آثار هنرمندان شهرستان توسط کارشناسان اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به منظور آشنایی و شناساندن این تولیدات، در ادارات مختلف و در ویترین‌های مخصوص چیدمان شد.

«حمید مشتاقیان» در گفت‌وگو با ایسنا ضمن اعلام این خبر، تصریح کرد: صنایع‌دستی شهرستان ابرکوه دارای طیف گسترده‌ای از رشته‌های هنری و سنتی گوناگون است به طوری که ساخت سازهای سنتی، گیوه‌دوزی، قفل‌سازی، چنته بافی، نمدمالی، هنرهای چوبی، تولیدات چرمی، پته‌دوزی و گلیم‌بافی از جمله رشته‌های پر رونق این شهرستان به شمار می‌آیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: تولیدات چرمی، نمدی، سفره پنبه‌ای، عروسک جلی و گیوه از جمله آثار هنرمندان ابرکوه است که در ویترین‌های ادارات در معرض نمایش قرار گرفته و هر کدام با تلفیق هنر، ذوق و خلاقیت بیانگر قدمت دیرینه و کهن این شهرستان است.

مشتاقیان همچنین از راه‌اندازی بخش سفال در موزه مردم‌شناسی(خانه صولت) ابرکوه خبر داد و افزود: اولین نمونه‌های سفالی‌ در این موزه متعلق به قبل از میلاد مسیح یعنی مربوط به هشت هزار سال قبل است که بدون استفاده از چرخ و در کنار آتش و بدون کوره پخته شده است.

این مسئول یادآور شد: پس از کشف چرخ سفال، لعاب‌دار کردن، اجرای انواع تکنیک‌ها روی سفال همانند نقاشی و حکاکی، از مهم‌ترین تحولات در زمینه سفالگری محسوب می‌شود.

وی با بیان این که سفالینه‌ها از جمله آثار ارزشمند هنری و فرهنگی باقی‌مانده از ادوار گذشته است که تصویری گویا از جامعه پیشین را نشان می‌دهد، خاطرنشان کرد: فن ساخت سفالینه‌های موجود در موزه مردم‌شناسی ابرکوه به صورت چرخ سفال با دور تند و کند و دست‌ساز است.

مشتاقیان همچنین ادامه داد: نمونه‌هایی از کاسه، کوزه، گلدان، ابریق، پیاله، بشقاب، پیه‌سوز، فنجان، دو دسته، چهار دسته، قیف سفالی، در پوش، سرقلیان و جام که نقوش هندسی و گیاهی همانند کنده، افزوده، فشاری، نیشگونی و نقوش زیر لعاب روی آن‌ها نقش بسته شده است، در اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری ابرکوه جهت نگهداری موجود است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ابركوه صنایع دستی میراث فرهنگی استانی فرهنگی و هنری صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۷۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد

محمد ثابت اقلیدی در مراسمی که با حضور دکتر مریم جلالی معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی و به منظور واگذاری تعدادی از اتاق‌های ارگ کریم خانی شیراز به پیشکسوتان و اساتید صنایع دستی و هنر‌های سنتی این استان برگزار شد گفت: در راستای حمایت، توسعه، ترویج و آموزش صنایع دستی این اقدام صورت گرفته است. مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس افزود: در حال حاضر ۵ اتاق از ارگ کریم خانی به اساتید درای نشان درجه یک صنایع دستی اختصاص یافته است.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس تاکید کرد: چنانچه صنایع دستی حمایت شوند زمینه برای توسعه اقتصاد و اشتغال فراهم خواهد شد.

ثابت اقلیدی از مهمترین اهداف چنین اقدامی را گردهمایی هنرمندان در یک مکان و معرفی آن‌ها تولیدات فاخرشان به بازدیدکنندگان و گردشگران عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ارگ کریم خانی یکی از جاذبه‌های اصلی و پربازدید کننده‌ترین گردشگری شیراز است حضور هنرمندان صنایع دستی در این مکان تاثیر به سزایی در معرفی و عرضه محصولات صنایع دستی فاخر استان دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • نمایشگاه صنایع‌دستی در عمارت خسروآباد سنندج برپا شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج